Raskošni autentični kostimi i stereofonski raspored na sceni

Svetski poznati kamerni hor iz Rumunije MADRIGAL - MARIN KONSTANTIN, sa dirigentkinjom Anom Ungureanu, drugog dana BEMUS-a, 2. novembra 2022. u Kolarčevoj zadužbini oduševio je publiku posebnim audio-vizuelnim doživljajem kada je uz posebne projekcije pretvorio dvoranu u vanremenski prostor koji podseća na katedrale iz perioda renesanse 🎶. Ovaj hor, pored izuzetnog izvođenja, odlikuju raskošni autentični kostimi i stereofonski raspored na sceni. Za kraj koncerta izvedena je kompozicija Stevana Stojanovića Mokranjca Iz moje domovine, uz solistu Silviu Nastase.

Foto: redportal.rs/CEBEF / Belkisa Beka Abdulović

Danas je Rumunski nacionalni kamerni hor Madrigal - Marin Konstantin javna koncertna ustanova od nacionalnog značaja u okviru Ministarstva kulture Rumunije. Počasni direktor ansambla je međunarodno priznati dirigent Jon Marin, a od 2014. godine ustanovu vodi Emil Pantelimon. Glavni dirigent hora Madrigal je Ana Ungureanu - učenica i sledbenica maestra Marina Konstantina, a od 2016. godine pomoćni dirigent je Cezar Mihail Verlan.

Foto: redportal.rs/CEBEF / Belkisa Beka Abdulović

U novembru 2016. godine Nacionalni kamerni hor Madrigal - Marin Konstantin je zvanično proglašen za ambasadora slobode, nade i mira, a dobitnik je i nagrade Žan Nusbaum i Elenor Ruzvelt u Palati Ujedinjenih nacija u Ženevi, tokom Globalnog samita o religiji, miru i bezbednosti.

Foto: redportal.rs/CEBEF / Belkisa Beka Abdulović

Autor: redportal.rs

#Kolarac

#Madrigal

#Muzika

#koncert