54. BEMUS se održava od 1. do 15. novembra.

54. Beogradske muzičke svečanosti – BEMUS svečano su otvorene 1. novembra 2022. u velikoj Sali Kolarčeve zadužbine u organizaciji Centra beogradskih festival – CEBEF. 

BEMUS je zvanično otvorila Nataša Mihailović Vacić, sekretar za kulturu Grada Beograda, i  Damir Handanović, direktor CEBEF-a. Otvaranju ovogodišnjeg izdanja najstarijeg i najznačajnijeg muzičkog festivala u Srbiji prisustvovao je i šef Kabineta ministra kulture, Branislav Maričić.

Foto: CEBEF - Belkisa Abdulovic

Svetska operska zvezda, čuveni velški bas-bariton Brin Terfel, otvorio je muzički deo programa uz festivalski orkestar Virtuozi, dirigenta Bojana Suđića i soprana Sofiju Petrović.

Foto: CEBEF - Belkisa Abdulovic

Na otvaranju su bile prisutne brojne ličnosti iz javnog i kulturnog života Beograda i Srbije. Program se u prvom delu sastojao iz klasičnog repertora (Vagner, Betoven, Verdi)  a u drugom delu koncerta izvedena su dela iz poznatih mjuzikala Violinista na krovu, Mačke, Kamelot, Jadnici.

Velški bas-bariton Brin Terfel poseduje izvandrednu karijeru, redovno nastupajući na svetski prestižnim koncertnim scenama i u operskim kućama. Bojan Suđić je šef-dirigent Simfonijskog orkestra i Hora Radio-televizije Srbije.

54. BEMUS se održava od 1. do 15. novembra pod sloganom Zavodljivo… kao muzika! uz veoma bogat program u širokom stilskom rasponu, od muzike renesanse i baroka do savremenih ostvarenja. Detaljan program može se naći na sajtu bemus.rs. 

Foto: CEBEF - Belkisa Abdulovic

Autor: Redportal.rs

#BEMUS

#Kolarac

#koncert