Ulaznice bile rasprodate unapred, a izvođači su izveli mnoge od svojih numera

U okviru Garden Sessions serije nastupa u organizaciji CEBEF-a, klavirski duo Vasil Hadžimanov i Bojan Zulfikarpašić održali su sinoć izuzetan koncert u Botaničkoj bašti u Beogradu.

Foto: CEBEF/Dušan Milenković

Ulaznice su bile rasprodate unapred, tako da se za koncert tražila karta više, a ovi proslavljeni pijanisti i kompozitori izveli su svoje numere, između ostalih TNT (kompozitor Bojan Z), Nocturnal Joy (kompozitor Vasil H), Multi Culti (Bojan Z), Ohrid (Vasil H), Balada za Martu (Vasil H), a kreirali su i muzičku posvetu nedavno preminulom glumcu Branku Cvejiću kroz izvođenje naslovne numere serije Grlom u jagode.

Da podsetimo, Vasil Hadžimanov je pijanista, kompozitor, aranžer i pedagog. Od 2015. počinje saradnju sa Bojanom Zulfikarpašićem, sa kojim, kao klavirski duo, nastupa u Beogradu, Novom Sadu i Parizu, gde nailaze na jednoglasno sjajne kritike publike i kritičara.

Nedavno su sva izdanja i muzika Vasila Hadžimanova su u Srbiji proglašena za umetnička dela od kulturnog značaja.

Bojan Zulfikarpašić (poznat i kao Bojan Z), je srpski džez pijanista. U Francuskoj živi od 1988. godine, gde mu je 2002. uručen orden Francuskog ministarstva kulture. Dobitnik je nagrade ’European Jazz Prize’ za 2005. godinu - za najboljeg evropskog džez muzičara, kao i mnogih drugih priznanja u Francuskoj i u Evropi.

Garden Sessions koncerte da zatvara Del Arno Band danas u 20.30h.

Ulaznice je moguće nabaviti pred sam koncert na ulazu u Botaničku baštu iz ulice Vojvode Dobrnjca, od 19 do 21h, kao i na sajtu tickets.rs.

Foto: CEBEF/Dušan Milenković

Autor: redportal.rs

#Bojan Zulfikarpašić

#Garden Sessions

#Vasil hadžimanov