Pevač izostavljen iz Gremi nominacija

Ovogodišnje Gremi nominacije za 2021. objavljene su u utorak popodne, a razgovor između obožavalaca, pop kritičara i poznavalaca muzičke industrije se sveo oko jednog značajnog odsustva: The Weeknda.

Pesma After Hours, objavljena u martu, bila je jedna od najvećih komercijalnih priča o uspehu 2020. godine, sa 1,8 milijardi strimova do danas, prema Alpha Data. Njegov drugi singl Blinding Lights postao je hit uz pomoć popularnog TikToka, sa 882 miliona strimova. Uprkos tim pokazateljima, Weeknd nije nominovan ni u jednoj kategoriji za Gremija.

IZVOR: TW / @theweeknd

- Gremiji ostaju korumpirani. Dugujete meni, mojim obožavaocima i transparentnosti u industriji - napisao je pevač nakon objavljenih nominacija.

Ubrzo je stigao i odgovor od čelnika Gremija:

- Shvatamo da je The Weeknd razočaran što nije nominovan. Bio sam iznenađen i mogu da se saosećam sa onim što on trenutno oseća. Njegova muzika ove godine bila je odlična, a njegovi doprinosi muzičkoj zajednici i širem svetu vredni su divljenja svih. Na nesreću, svake godine je manje nominacija od broja zaslužnih umetnika. Ali kao jedina muzička nagrada koju su izborili, nastavićemo da prepoznajemo i slavimo muzičku izvrsnost, dok istovremeno osvetljavamo mnoge neverovatne umetnike koji čine našu globalnu zajednicu. Da budemo jasni, glasanje u svim kategorijama završilo se mnogo pre nego što je objavljen nastup The Weeknda na Super Bowl, tako da ni na koji način nije mogao uticati na proces nominacije - objašnjeno je u saopštenju.

Autor: redportal.rs

#Gremi

#The Weeknd

#nominacije