Barcelona Gipsy balKan Orchestra važi za omiljeni bend publike širom sveta i pored pesama na španskom, ruskom i romskom, izvodi pesme i na srpskom jeziku

Međunarodni ansambl Barcelona Gipsy balKan Orchestra objavio je novi spot pod nazivom More Sokol Pie 🎶. Inspirisani prirodom kojom su bili okruženi i kocertom čija je energija ostala za pamćenje, BGKO vezuje 3 balkanske zemlje u jednu priču. Kameru i kolor korekciju potisuje ovoga puta Miodrag Marković.

- Tradicija Makedonije sažeta u jednu pesmu, u jednu emociju. Susret sa večnom melodijom čija je težina kroz vekove obeležila generacije, a inspirisani prirodom kojom smo bili okruženi i koncertom čija nam je energija ostala za pamćenje, vezujemo 3 balkanske zemlje u jednu priču - 2 strane jezera Skadar kroz prizmu makedonskog sokola - izjavio je kontrabasista Ivan Kovačević 😎.

Barcelona Gipsy balKan Orchestra važi za omiljeni bend publike širom sveta i pored pesama na španskom, ruskom i romskom, izvodi pesme i na srpskom jeziku.

Ovaj bend, sa sedištem u Barseloni, sačinjen je od 7 članova: Margherita Abita (vokal, Sicilia), Dani Karbonelj (klarinet, Katalonija), Oleksandr Sora (violina, Ukrajina) ili Pere Nolasc (violina, Katalonia), Fernando Salinas (harmonika, Španija), Julien Chanal (gitara, Francuska), Ivan Kovačević (kontrabas, Srbija) i Stelios Togyas (perkusije, Grčka).

Barcelona Gipsy balKan Orchestra je nedavno objavio album Nova era sa novom pevačicom Margheritom Abitom iz Italije, sa kojom je nedavno i objavio obradu dragulja balkanske muzike Marijo deli bela Kumrijo. Mnogi kritičari su već ocenili novu pevačicu Margheritu kao fenomenalno osveženje ovog benda 😅.

Spot možete pogledati ispod 👇🏻:

IZVOR: YT / BGKO

Autor: redportal.rs

#Barcelona Gipsy balKan Orchestra

#More Sokol Pie

#pesma

#spot