Nedavno održan festival plesa Uhvati ritam 🎶

Tema dana ovog Kasnog Zornjaka bila je ples zbog čega je Dragan Marinković Maca u svojoj emisiji ugostio članicu Beogradskog igračkog centra Milicu Jocić. Milica je tokom emisije govorila o popularnim plesovima, festivalu Uhvati ritam, ali i posebnim performansima kojima njena grupa i ona žele da utiču na očuvanje životne sredine. 😎

Foto: Printscreen RED TV

u Kombank dvorani nedavno je održan festival pod imenom Uhvati ritam kroz koji je ove godine prošlo između 300 i 400 ljudi, dok je ranijih godina, pre pandemije koronavirusa, na festivalu bilo i do 1.000 ljudi, kako priča Milica.

Reč je o plesnom festivlau na kome se takmiče mlađi, ali i stariji kandidati. Ove godine festival je trajao 7 sati, nastupalo je pregršt ekipa koje su đuskale uz numere koje traju 3 do 4 minuta. Neke od nastupa sa pomenutog festivala možete pogledati u videu ispod:

IZVOR: YT / Beogradski Igracki Centar-BIC Official Channel

Pored toga što se bavi plesom, studira, Milica je deo pokreta za očuvanje prirode. Da li razumeš ili treba da ti otplešem je naziv za specifične performanse kojima Milica sa svojom plesnom grupom želi da utiče na ljude da više brinu o prirodi.

Naime, dva performansa su već održana u Beogradu, a u planu je da se u narednom periodu održe još 3 fleš moba. Kako je Milica objasnila, fleš mob je zapravo ples koji izvodi veća grupa ljudi na otvorenom prostoru. Plesači nisu uniformisani, ali je potrebno da poznaju koreografiju i svojim nastupom pošalju određenu poruku, u ovom slučaju da se više pažnje posveti očuvanju prirode.

Više informacija o performansima možete pronaći na Instagram stranici @asocijacija.mik.

IZVOR: YT / AMIK

Kada je reč o plesovima koji su sada popularni, Milica je izdvojila TikTok plesove, strit dens, hip hop i slično... Macina gošća bavi se modernim plesom, a jednu od njenih koreografija možete pogledati u videu ispod:

IZVOR: YT / Beogradski Igracki Centar-BIC Official Channel

Autor: redportal.rs

#Beogradski igrački centar

#Kasni Zornjak

#milica jocić

#ples

#red tv