Prema kladionicama Francuska je drugi favorit za pobedu

I dok u Srbiji vlada opšti hajp zbog uraganki i pesme Loco loco, potpuno nezapaženo prolazi jedan krajnje zanimljiv detalj kod domaće publike.

Naime, ovogodišnja predstavnica Francuske na Eurosongu Barbara Pravi privukla je ogromnu pažnju svojom izjavom da je srpskog porekla, kao i da mnogo voli svog dedu koji je poreklom Srbin.

Svetske kladionice prognoziraju sam vrh za Francusku i to odmah mesto iza najvećeg favorita u ovom trenutku - italijanski rok bend Maneskin.

IZVOR: YT / Eurovision Song Contest

Najpopularniji svetski sajt koji se bavi Eurosongom wiwibloggs, pisao je o Barbari kao devojci koja je odrasla u francuskoj prestonici, ali uz dodatak da je njeno pravo prezime Pjević. Sa majčine strane deda joj je iz Iraka, dok je sa očeve strane deda iz Srbije.

Upravo zbog svog dede iz Srbije kog mnogo voli, uzela je umetničko prezime Pravi i navodi:

Osećam se Srpkinjom zato što volim svog dedu. Volim istoriju svoje porodice. Osećam se Irankom jer volim njihovu poeziju.

Ono što je zanimljivo za ovu simpatičnu pevačicu jeste činjenica da ovo nije njen prvi put da se susreće sa Evrovizijom, pa je tako 2019. i 2020. godine pisala pesme za francuske predstavnike na Eurosongu za mlade.

Autor: redportal.rs

#Barbara Pravi

#Eurosong

#Eurovision

#Francuska

#evrovizija

#srpkinja

#wiwibloggs