Najduža dlaka ima 6 centimetara

Kurt Kobejn je jedan od najvećih simbola 90-ih godina, i jedan od najvećih muzičkih zvezda grandž scene. Bio je pevač i frontmen kultnog benda Nirvana. Kurt je preminuo u 5. aprila 1994. godine, nakon što je počinio samoubistvo puškom.

Dvadesetsedam godina kasnije, održana je aukcija na kojoj je prodato 6 dlaka njegove kose, koja je prodata za 14.145 dolara. Pramenovi Kurtove kose godinama su čuvane u plastici, a najduža dlaka ima 6 centimetara.

Pobednik je zajedno sa dlakama dobio i sliku Kurta Kobejna sa Tesom Ozborn koja ga je ošišala. Ona je zadržala njegove dlake koje su na kraju završila kod Džona Rezinkofa koji zbog svoje najveće kolekcije istorijskih dala drži Ginisov rekord.

IZVOR: YT / Nirvana

Kurt Kobejn i dan-danas važi za jednu od najuticajnijih muzičara 20. veka. On je 2009. godine dobio spomenik u Vašingtonu, a o njegovom životu napisano je nekoliko knjiga i snimljeno mnogo dokumentaraca.

Oko njegove smrti stvorilo se mnogo teorija zavere, pogotovu što se pridružio Klubu 27, među kojima je i Ejmi Vajnhaus, a koji predstavlja klub poznatih lica koji su sebi oduzeli život u 27. godini. Teorije idu od toga da je imao pomoć pri samoubistvo, do toga da su samo njegovi otisci bili na pušci iako ju je pozajmio od prijatelja. Njegovi otisci nisu pronađeni na olovci kojom je napisana poruka, a ni na samoj poruci. Takođe, toksikološka analiza pokazala je da je Kurt u krvi imao 3 puta više heroina od smrtonosne doze. Stručnjaci tvrde da ljudi sa tom količinom heroina ne stignu ni da izvade iglu jer su već izgubili svest. Pevač je pronađen sa spuštenim rukavima, a igla i kašika pronađeni su pored njega.

Autor: redportal.rs

#AUKCIJA

#SMRT

#bend

#dlake

#kurt kobejn

#muzičar

#nirvana