Koliko će zaraditi na Australian openu i šta ga čeka dalje 😃

Kako prenosi portal Mondo, Miomir Kecmanović nažalost nije uspeo da se plasira u četvrtfinale Australian open pošto je izgubio od Gaela Monfisa u četvrtom kolu u tri seta.

Žreb je hteo da on izvuče Novaka Đokovića u prvom kolu, ali kako najboljeg tenisera sveta nije bilo na terenu do meča sa Monfisom, Kecmanović je dobio Italijane Karuza i Sonega, kao i Amerikanca Tomija Pola.

Četvrto kolo je njegov najbolji rezultat u karijeri, pošto do sada ni na jednom grend slemu nije stigao dalje od drugog kola, a sada će (pored bodova) dobiti i veliki novac.

Plasmanom u četvrto kolo zaradio je 328.000 dolara. Do sada je sakupio 2.563.295 dolara, a sa ovom svotom približava se cifri od 3 miliona.

Što se tiče bodova, sa 77. mesta pomeriće se na 63, što je i dalje daleko od rekordnog 38. mesta, ali kako je počeo sa igrom ove sezone čini se da će biti sve bolje i bolje. Ukupno gledano uspeo je ponovo da uđe među igrače koji imaju više od 1000 ATP bodova i sada ima 1006.

Već krajem januara i početkom februara imaće priliku da još poboljša svoj skor, pošto nekadašnji najbolji junior sveta ide na još dva turnira u Argentini. Od 31. 1. igra u Kordobi, a potom sledeće nedelje i u Buenos Airesu.

Autor: mondo.rs

#3 miliona dolara

#Skor

#atp

#australian open

#lista

#miomir kecmanovic

#najbolji junior na svetu

#novac

#poeni

#tenis