Zanimljiv detalj iz Bugarske 😁

Golman Bajera iz Leverkuzena i reprezentacije Finske Lukas Hradecki okačio je na izuzetno zanimljivu objavu na svom Instagramu nakon pobede njegove reprezentacije nad Bugarskom u Sofiji od 2:1.

View this post on Instagram

A post shared by Lukas Hradecky (@lhradecky)

IZVOR: IG / lhradecky

Naime, on je nakon utakmice u svlačionici iz fazona navukao masku sove i tako je nastala slika. Hradecki je objasnio ovu neobičnu scenu u kojoj se vidi da je u pitanju slavlje, jer on drži i pivo u ruci.

- Od ove godine svaki debitant ili igrač utakmice je u obavezi da održi govor saigračima sa maskom na glavi. To dovoljno govori o timskom duhu koji vlada u reprezentaciji. Meni je bilo prvi put i dobro sam se zabavio - izjavio je Hradecki.

Nakon što smo sa svih strana napadnuti licima sa hirurškim i epidemiološkim maskama, lepo je videti da postoje i one stare dobre maske koje ne služe u zdravstvene svrhe 🙄

Inače, sova ima veliku simboliku za finski fudbal od 2007. godine kada je tokom kvalifikacione utakmice sa Belgijom (2:0) sova uletela na Olimpijski stadion u Helsinkiju i prekinula utakmicu. Od tog dana finska reprezentacija nosi nadimak Sove, a maska je pravi hit u podavnici suvenira ove reprezentacije.

Podsećamo, Finska je u ovom ciklusu kvalifikacija obezbedila svoje prvo učešće na Evropskom prvenstvu.

Autor: redportal.rs

#Finska

#fudbal

#golman

#hradecki

#sova