Svi imamo neku svoju tužnu priču sa kojom se nosimo u životu

Stanija Dobrojević se nedavno vratila iz SAD u Srbiju na neko vreme i tom prilikom gostovala je i u AmiG Show. O njoj su tekstovi najčešće vezani za njen posao, za učešće u rijalitija Farma i Zadruga i za njene ljubavne veze.

Potrebno je da ponekad otkrivamo i neke druge strane kod ljudi kako bismo ih bolje razumeli. Svi u životu imamo neke svoje teške priče sa kojima se nosimo u životu pa tako Stanija Dobrojević ima priču koji nosi na svojoj duši i neretko je pričala o njoj.

Ona je izgubila oca sa 10 godina tokom rata u Hrvatskoj. Ne zna i dalje pod kojim okolnostima je ubijen i gde je sahranjen. Otac Dragan joj je bio uspešan ekonomista politički aktivan poslednje četiri godine svog života. Otac je navodno sahranjen u masovnoj grobnici u Hrvatskoj.

Okolnosti rata naterale su porodicu da napuste kuću u Okučanima, na koju su posle bačene bombe i sravnjena je sa zemljom. Njen otac je ostao u Okučanima i Stanija i ostatak porodice dve godine nisu znali ništa o njemu, dok nisu saznali da je ubijen.

- 1. maja 1995. godine je bio rat i jednog jutra kada je sve to nastalo ubili su mi oca, zapalili su kuću, bacili su bombu na auto. Moja majka je ostala sama sa mnom i sa bratom. Mi smo bili dovje male dece, ja sam imala 10 godina, a moj brat 6. Jedino što je uspela da dspakuje u tom trenutku su dokumenti i malo novca i krenuli smo u onu kolonu izbeglica, ako ste gledali u vestima.

Stanija je opisala trenutke bežanja sa ognjišta:

- U trenutku kada smo prešli most ka Bosni posle 10 minuta bačene su mine na most i on je bio srušen. Tih 10 minuta da smo kasnili možda bismo prošli kao moj otac. Ja sam u tom trenutku izgubila svoju zvezdu vodilju, moj uzor, taj stub koji mi je kasnije u životu nedostajao. Ta očinska figura gde ja i dan danas tražim tu očinsku figuru u muškarcima.

Celu ispovest Stanije možete da pogledate na videu:

IZVOR: YT / Zadruga

Mnogo je građana Srbije koji su polsednjih 30 godina imali teške sudbine i okolnosti života im nisu bile lakse. Mnogo je predrasuda među ljudima, a ne bi trebalo da o knjizi sudimo samo po koricama.

Autor: redportal.rs

#Hrvatska

#StanijaDobrojević

#ZADRUGA

#Zadruga 4

#rat

#stanijadobrojevic