Golman Mačve zauvek će pamtiti današnji dan

Srpski fudbal poslednjih dana trpi velike napade dobijajući optužbe za nameštanje mnogih mečeva od strane evropskih fudbalskih instanci i sportske javnosti celog kontinenta.

U sred svih tih skandala, na današnjoj utakmici u Šapcu desio se jedan od najbizarnijih momenata srpskog fudbala svih vremena. Naime, tim Mačve postigao je autogol već u 2. minutu utakmice.

Još bizarnije od vremena kada je pogodak "postignut" jeste način na koji se to desilo. Naime, golman Mačve Miloš Gordić dobio je, naizgled laganu, povratnu loptu od strane saigrača.

Kada je pokušao da je doturi drugom saigraču, golman je promašio "ceo fudbal" i lopta je završila iza njegovih leđa i donela prednost gostujućem Radniku iz Surdulice.

Ovu nesvakidašnju situaciju možete pogledati na sledećem snimku:

IZVOR: TW / @DejanPrlina

Zbog ovog poteza svakako će i utakmica između Mačve i Radnika biti pod lupom posmatrača u kontekstu afere o nameštanju mečeva Linglong Superlige Srbije.

Ova situacija toliko je bizarna da je teško proceniti da li je zbog nje meč sumnjiviji što se tiče nameštanja, ili upravo manje sumnjiv, s obzirom da je teško poverovati da bi neko na ovaj način pokušao da namesti utakmicu.

Jedno je sigurno, staro fudbalsko pravilo da se povratna lopta golmanu uvek šalje van okvira gola sada je dobilo jasnu potvrdu u praksi. 😅

Autor: redportal.rs

#autogol linglong

#autogol macva

#autogol macve

#autogol sabac

#autogol sapcu

#bizarni autogol

#smesan autogol

#smesni autogolovi