Podaci ukazuju na to da je Argentinac drugi igrač nakon odlaska rivala

Trenutak kada je Kristijano Ronaldo postao novi igrač Real Madrida 2009. godine predstavljao je početak najvećeg rivalstva u istoriji fudbala. Leo Mesi i on, dva najveća igrača ikada, čak 9 godina bili su najveći rivali u 2 najveća kluba na svetu: Realu i Barseloni.

Kristijano Ronaldo je za 9 godina u Real Madridu odigrao 30 utakmica protiv Barselone, i za to vreme je postigao 18 golova. Mesi je do Ronaldovog odlaska iz Reala odigrao 38 utakmica i postigao 26 golova, što ga čini najboljim strelcem u istoriji ovog derbija. Čudo da Mesi obara rekorde, zar ne?

Za tih 9 Ronaldovih godina u Realu Mesi je osvojio 4 Zlatne lopte, pokorio sve što može da se pokori, oborio skoro sve moguće rekorde i preoteo Barselonin slogan "Mes que un club".

Međutim, od Ronaldovog prelaska u Juventus 2018. godine Leo Mesi u El Klasiku više nije isti igrač. U poslednjih 6 utakmica Mesi nije postigao gol, niti je asistirao. Pitanje Mesijevog odnosa prema El Klasiku postalo je aktuelnije nego ikada nakon subotnjeg poraza Barselone od Reala na Kamp Nou od 1:2.

A ovaj poraz je samo jedan u nizu neuspeha u poslednje 2 godine. Prvo ispadanje od Rome u revanš utakmici nakon pobede od 4:1, onda debakl na Enfildu od Liverpula rezultatom 4:0, izgubljena titula u Primeri i, za kraj, poniženje Barselone sa 8 primljenih komada od Bajerna u polufinalu Lige šampiona.

Pitanje je samo jedno: Da li je pravo vreme da Mesi ode?

Autor: redportal.rs

#Barselona

#El Klasiko

#Mesi

#Real

#ronaldo