Ne dajte da vas ime prevari, NIKAKO nije budget phone.

Koliko juče dobili smo napokon, toliko dugo traženi, Iphone malih dimenzija. Kao što mu i samo ime kaže, glavna stvar kod ovog modela je njegova veličina:

1. Visina: 146,7 mm

2. Širina 71,5 mm

3. Debljina 7,4 mm

I kao što se vidi po merama, zaista je malen. U poređenju sa Iphone osmicom ,koja je očuvala formu manje sedmice i šestice, kraći je za 7 mm i uži za 3mm (čak je i 13 g lakši) što ga čini najmanjim Apple telefonom još od 5S modela.

Ali to zaista nije sve što on donosi. Kako je navedeno i na samoj Apple konferenciji, suštinske razlike nema između iphone 12 i Iphone 12 mini. Što znači da se "ispod haube" idalje nalaze iste komponente.

Čip A14 Bionic je tu, najbrži čip ikada stavljen u bilo koji telefon. Ekran je veličine 5.4 inča, OLED 2340x1080 piksela u super retina XDR tehnologiji - što znači glatka slika sa najsavršenijom kolor kalibracijom mogućom.

Pored ove osnove i svi ostali ovogodišnji dodaci su tu od Dolby video sistem, HDR, Mag Safe dodaci, 4 x shard resistance Ceramic Screen tehnologija (4 puta otporniji ekran na padove), fastcharge, najnovija Face Recognition tehnoliga itd itd.

U skladu sa Apple filozofijom "smanjenja uticaja na životnu sredinu" i sličnih marketing ludorija, svi telefoni dolaze u kutiji BEZ punjača. Pored samog aparata dobićete jedino još i kabl Lightning / USBC. Nema čak ni slušalica. Sve "dodatke" moraćete da kupite sami (najobičniji bežični punjač u SAD će vas izađi 30$, Bog zna koliko će to biti kod nas...).

Očigledna razlika u odnosu na Iphone 12 pro i Pro Max (pored veličine) je i kamera, koja ima jedan napred i dva sočiva pozadi na 12 megapixela, ali je zato i ovde integrisana nova Low light technologija koja asistira slikama sa malo izvora svetlosti, zaista praveći veliku razliku. Ali, bez svih ludorija koje sa sobom nosi maks model sa tri sočiva i svim dodacima. Jednostavno, ovde je minijaturna forma stavljena kao primat. Mesta nema za sve. Ukratko, ako ste foto zavisnik ovaj telefon definitivno nije za vas, iako pravi odlične slike za standarde tržišta.

Naslućuje se, za sada, da će najveća mana ovog telfona biti njegova baterija. Mala forma ne ostavlja mnogo prostora za bateriju veće jačine. Osim što će biti slabija baterija čini se da će ovaj model imati manju snagu baterije i od Iphone 11 i 11 pro, pa čak i od Iphone Xr. Kako se navodi na specifikacijama, Iphone 12 mini poseduje mogućnost kontnuirane video reprodukcije od 15 sati, dok na primer 2 generacije iza Iphone Xr može da reprodukuje 16/17 sati. Karakteristike baterije ćemo definitvno znati tek nakon izlaska Iphone 12 Mini 13. novembra i opsežnijih testiranja.

Iphone 12 Mini će biti dostupan u 5 boja, crnoj, beloj, crvenoj, zelenoj i plavoj.

Cena za osnovni model u SAD kreće od 64GB za 729$, za model od 128GB 779$, a za 256GB 879$.

Autor: redportal.rs

#Epl

#Iphone 12

#Iphone 12 mini

#Iphone 6

#Iphone 7

#Iphone 8

#Novi ajfoni

#ajfon

#apple