Pogledajte kako izgleda bugati od 11 miliona evra

Fabrika Bugati, koja se nalazi u Molsajmu, nedaleko od Strazbura, odlučila je da svojim sugrađanima priredi božićnu izložbu i prikaže im naskupljeg četvorotočkaša na svetu. Crni automobil (La Voiture Noir) izložen je na glavnom trgu i ostaće tamo do kraja marta.

Pošto ove godine u Molsajmu neće biti božićnog vašara zbog pandemije koronavirusa, u Bugatiju su odlučili da svojim sugrađanima prirede utešnu izložbu i predstave jedan od svojih dragulja na četiri točka na centralnom gradskom trgu.

IZVOR: TW / @RT_com

Procenjuje se da je cena ovog jedinstvenog modela 17 miliona evra zajedno sa svim porezima, mada su iz Bugatija oglasili cenu od 11 miliona evra bez poreza.

Brzinu od 0 do 100 km/h postiše za 2,5 sekundi dok je maksimalna brzina 420 km/h. Njegov kvatro turbo motor sa 16 cilindara i 8 litara biće raspoređen u "V" obrascu. Ovo daje automobilu 1.500 konjskih snaga.

- Ovaj automobil je dizajniran prošle godine, ali lepo je što su ga izložili jer mi smo ponosni na Bugati, zaista ponosni. To je skup automobil, ali na njemu možemo videti sva najnovija dostignuća u automobilskoj industriji - rekao je Žulijen Bomer, jedan od stanovnika Molsajma.

Autor: redportal.rs

#Bugati

#Strazbur

#automobil