Ona mogu samostalno da ljuljaju vašu bebu da zaspi, i još mnogo toga...

Kanadski proizvođač kolica za decu Glüxkind je objavio najnaprednija kolica za bebe sa veštačkom inteligencijom.

Prvobitno je predstavljena na ovogodišnjem Sajmu potrošačke elektronike (CES). Glüxkind Ella je tehnološko čudo u poređenju sa većinom drugih kolica za bebe. Ona mogu samostalno da ljuljaju vašu bebu da zaspi, pomažu korisniku na uzbrdici i nizbrdici i stalno nadgledaju okolinu putem niza senzora i kamera. Na prvi pogled izgledaju kao obična kolica, ali Ella je zapravo malo vozilo na baterije koje pokreće veštačka inteligencija.

Mogućnosti samostalnog upravljanja kolicima omogućavaju im da putuju bez upravljanja, dok roditelj ili staratelj komuniciraju sa bebom. Koristi paket ugrađenih senzora od 360 stepeni da detektuje i prati trotoar i izbegava prepreke dok ostaje na dohvat ruke korisnika otkrivanjem blizine njegovog pametnog telefona.

Foto: Printscreen YouTube/@gluxkind7361

Kada je beba unutra, Ella se može staviti u režim Rock-My-Baby, lagano se pomerajući napred-nazad sama. Da bi beba lakše zaspala, kolica imaju ugrađeni generator bele buke.

Navodno je tročasovno punjenje baterije dovoljno za oko 6 sati upotrebe. Glüxkind Ella može da se upari sa Android i Apple pametnim telefonima i može se pratiti preko GPS-a, tako da možete da pratite gde se nalazi u svakom trenutku.

Kolica još uvek nisu u prodaji, a osnovni model koštaće oko 3.800 dolara. Glüxkind Ella će biti lansirana u aprilu.

- Sa Glüxkindovom Ellom, cilj nam je da olakšamo roditeljstvo, počevši od ključnog dela opreme za roditeljstvo, kolica za bebe. U Glüxkind-u verujemo u osnaživanje naših porodica bezbednim, praktičnim i besprekornim proizvodima - rekao je izvršni direktor Glüxkinda Kevin Huang.

IZVOR: YT / GlüxKind

Autor: redportal.rs

#AI

#Glüxkind

#Glüxkind Ella

#bebe

#deca

#kolica

#kolica za bebe

#veštačka inteligencija