Korisnici mreže, koji imaju verifikovane naloge, imali bi 90 dana da se prihvate nove uslove ili da izgube svoj plavi štiklirani znak

Korisnici mreže, koji imaju verifikovane naloge, imali bi 90 dana da se prihvate nove uslove ili da izgube svoj plavi štiklirani znak

U skladu sa svojom namerom da preuredi svoju novu akviziciju, novi vlasnik Tvitera Ilon Mask razmatra da počne da naplaćuje 20 dolara mesečno ili 240 dolara godišnje korisnicima za plavi štiklirani znak na njihovim nalozima.

Tehnološki sajt Platformer piše da najbogatiji čovek na svetu planira promene u Tviterovom pretplatničkom modelu, uključujući i povećanje cene usluge sa 4,99 na 19,99 dolara, piše Dan.

Korisnici mreže, koji imaju verifikovane naloge, imali bi 90 dana da se prihvate nove uslove ili da izgube svoj plavi štiklirani znak.

Mask nije direktno komentarisao ovu priču, ali je na Tviteru podelio sa svojih 110 miliona pratilaca da se „planira promena celog verifikacionog procesa“.

Takođe je označio i anketu na Tviteru u kojoj se pitaju korisnici koliko bi mesečno plaćali za plavi znak: 5, 10, 15 dolara ili „ne bi platili“.

Anketu je pokrenuo tehnološki investitor Džejson Kalakanis, Maskov saradnik i deo tima kojeg je milijarder angažovao da dođe i pomogne u vođenju mreže nakon kupovine od 44 milijarde dolara.

Velika većina korisnika je na anketi odgovorila da ne bi uopšte platila, ali je i značajna manjina rekla da bi.

Autor: Dan

#Društvene mreže

#Džejson Kalakanis

#Ilon Mask

#tviter