Kardiohirurzi na čelu sa doc. dr Slobodanom Mićovićem, upravnikom Klinike za kardiohirurgiju, napravili su mini rez od 3 do 4 centimetra na grudnom košu pacijenta

Kardiohirurzi na čelu sa doc. dr Slobodanom Mićovićem, upravnikom Klinike za kardiohirurgiju, napravili su mini rez od 3 do 4 centimetra na grudnom košu pacijenta, između rebara, a tim interventnih kardiologa koji su činili dr Darko Boljević i dr Mihailo Farkić kroz taj rez su uspešno plasirali TAVI protezu direktno u srce.

U Institutu za kardiovaskularne bolesti ,,Dedinje" uspešno je završena prva hibridna procedura u kojoj je u jednom činu urađeno više operativnih i interventnih zahvata.

U novoj hibridnoj sali Instituta ,,Dedinje 2” prvi put u Srbiji medicinski tim stručnjaka koji su činili interventni kardiolozi, kardiohirurzi, vaskularni hirurzi, medicinske sestre i tehničari, uradio je uporedo operaciju karotide i na, do sada, nestandardan način, rešio problem suženog aortnog zalistka implantacijom TAVI proteze hirurškim putem.

Autor: AP Tanjug

#Klinika za kardiohirurgiju

#dr Darko Boljević

#dr Mihailo Farkić

#dr Slobodan Mićović

#lekari