Soni skalperima zabiberio čorbu 🥳🥳🥳

PlayStation 5 je oborio sve rekorde prodaje. Za manje od mesec dana kompletno je rasprodat širom sveta. Međutim, veliki deo toga otpao je na skalpere, preprodavce koji su kupili konzolu onlajn koristeći botove da munjevito šalju zahteve.

Procenjuje se da je enorman broj konzola ovim putem stiglo do tzv. skalpera, koji su potom preko platforma Ebay i Amazon prodavali PS5 za višestruko veću cenu od originalne (399 $). Cena je prošle nedelje dostigla neverovatnih 3.500 eura za konzolu! 😱

Međutim, SONY nije ostao gluv na poptuni haos na tržištu i bes igračke zajednice. Uzvratio je udarac na najneverovatniji mogući način: objavljujući informaciju da će do kraja godine na svetsko tržište upumpati neverovatnih 10 MILIONA KONZOLA.

Ovaj potez je efektivno kastrirao preprodavce, koji su sada u žestokom problemu jer imaju veoma malo vremena da se oslobode desetina hiljada konzola pre nego što SONY krene sa masovnim pošiljkama.

Što duže čekaju, to će im cena drastično padati. Sudeći po reakcijama igračke zajednice i gejming entuzijasta, mnogi su se već sada odlučili da sačekaju kraj decembra, pa čak i januara, za kupovinu PS5. Ovo je smrtna kazna za sve preprodavce i suštinski znači da će hiljade i hiljade konzola morati da prodaju ispod cene. 🤭

Al hail good guy SONY! 💗

Autor: redportal.rs

#Playstation 5

#Skalperi

#plejstejšn 5

#preprodavci

#ps5