100 vati brzine po ceni drastično nižoj od 100 evra

Nakon komercijalnog punjača bez žice od 80 vati stiže još brži - od 100 vati!

Kompanija Xiaomi predstavila je bežični punjač brzine 100 vati, koji nasleđuje model od 80 vati, koji je dosad bio rekorder komercijalno dostupnih bežičnih punjača.

Foto: Xaomi/Xaomi

Crni punjač sa zlatnim elementima može da puni telefon u vertikalnom ili horizontalnom položaju i zvanična oznaka mu je MDY-13-EL.

Najnoviji bežični punjač ima drugačiji, moderniji dizajn i nešto je većih dimenzija.

Tehnologija unutar punjača i dalje je bazirana na dvostrukom kalemu žice i po Qi standardu, a koristi se i identičan Xiaomi 120 W zidni punjač i 6A USB kabl, koji se isporučuju sa novim bežičnim 100 W punjačem. Punjač je sad još bezbedniji za upotrebu, a zadržane su i opcije prethodnog modela - zaštita od, prenapona, pregrevanja, elektrostatička zaštita i detekcija stranih objekata.

Foto: Xaomi/Xaomi

Ono što je još poznato o punjaču je da će u Kini biti dostupan od 16. avgusta i to po ceni od 78 evra, a o globalnoj premijeri još uvek ne znamo ništa.

Zanimljivo je da telefoni Mi 11 Ultra i Mi 11 Pro podržavaju brzinu bežičnog punjenja od 67 W, a najnoviji Mix 4 telefon od 50 vati. Pitamo se - zašto je Xiaomi pravio ovaj punjač, kad ga 80 vati bežično punjenje i dalje sasvim adekvatno “pokriva“. Šta li to sprema Xiaomi dalje?

Autor: Redportal.rs

#100 vati

#Mi 11 Pro

#Mi 11 Ultra

#bežični punjač

#xiaomi