Potrebno je ok 30 minuta, a za pića sa većim procentom alkohola i više 🥂🥃

Automat za sladoled Below Zero uz pomoć jedinstvene tehnike za zamrzavanje alkohola,pretvara pivo, koktele, pa čak i žestoka pića u ukusni sladoled.

Da li ste ikada zamišljali da biste se mogli napiti od sladoleda. Sada je to moguće! Vil Rodžers, pronalazač i vlasnik VDS Dessert Stations u državi Ilinois došao je do ovog izuma. Naime, on je počeo da eksperimentiše sa raznim stabilizatorima koji se obično koriste u industriji sladoleda i na kraju je patentirao nešto što se naziva NEA gel. On omogućava da se alkohol smrzne do skoro čvrste supstance u mašini za sladoled Below Zero.

Foto: Facebook.com/Below Zero

- Način na koji to zaista funkcioniše volimo da kažemo da medved u gelu zagrli sam alkohol i pretvori ga u sladoled. Uz alkohol, tačka smrzavanja je ono što smo stvorili, tačka smrzavanja nikada nije postojala, jer nikada nije mogla da se konzumira na toj tački smrzavanja. U početku smo koristili tečni azot za pravljenje Ispod nule, ali sada ga sa novim mašinama stavljate u konus i spreman je za jelo - rekao je Vil.

Iako se menja tekstura alkoholnog pića, to uopšte ne utiče na sadržaj alkohola. Ovo znači da se možete napiti od sladoleda kao što biste to učinili i sa alkoholom u tečnom obliku.

Potrebno je oko 30 minuta da pivo pređe iz tečnog u oblik sladoleda, ali pićima sa većim procentom alkohola treba više vremena. U osnovi, što je veći nivo alkohola, duže se čeka.

Foto: Facebook.com/Below Zero

Vil planira da prodaje automat ugostiteljskim objektima, a kako mediji pišu mašina bi mogla da košta oko 6.000 dolara.

- Votka i kornet limunade su moj lični favorit, po vrućem danu koji je poput italijanskog sladoleda. Proveli smo Bud Lime kroz mašinu, ali vaš tradicionalni Badvajzer ili Stela - rekao je Rodžers.

IZVOR: YT / SWNS 

Autor: redportal.rs

#alkohol

#alkoholni sladoled

#sladoled