Najbrže je rastao brend Tesla

Amazon je 2021. godine proglašen za najvredniji svetski brend. Ovo je objavio ET BrandEquity, pozivajući se na rejting BrandZ konsultantske kompanije Kantar.

Napominje se da je vrednost kompanije Džefa Bezosa u 2020. godini porasla za 64% i sada iznosi 684 milijarde dolara. Na drugom mestu je bio Epl, njegova vrednost u 2020. godini porasla je za 74% i iznosila je 612 milijardi dolara. Treće mesto pripalo je Guglu čija se vrednost procenjuje na 458 milijardi dolara, a na četvrtoj poziciji je Majkrosofta sa troškovima od 410 milijardi dolara, a prvih pet zatvara kineska kompanija Tencent - čija se vrednost procenjuje na 241 milijardu dolara.

Najbrže je rastao brend Tesla, čija se vrednost tokom godine povećala za 275% - na 43 milijarde dolara. Zauzeo je 47. poziciju na rang listi. U prvih 10 takođe su kompanije kao što su Fejsbuk, Alibaba, Visa, Mekdonalds i Masterkard.

Po broju skupih brendova prednjače SAD, sa kojima se takmiči Kina. Tokom godine, ukupna vrednost stotinu najskupljih brendova porasla je tokom godine za 42%. Primećuje se da je prosečna stopa rasta oborila 15-godišnji rekord.

Autor: redportal.rs

#Amazon

#Kompanija

#brend