Pretnje Sjedinjenih Američkih Država da će zabraniti Tik Tok

TikTok je postavio novog, trajnog izvršnog direktora, osam meseci nakon što je bivši dao otkaz a Sjedinjene Države zapretile da će zabraniti aplikaciju.

Kompanija je imenovala Šuzija Čua za novog CEO/izvršnog direktora. Ču se pridružio kompaniji poletkom godini sa mesta finansijskog direktora BajtDensa, kineskog vlasnika TikToka. Prethodno je radio za kineskog proizvođača telefona Šaomi.

Vanesa Papas koja je bila privremeni direktor TikToka sada će biti menadžer kompanije.

- Na ovaj način je sve pripremljeno za dalji rast kompanije - naveo je direktor BajtDensa Džiming Žang i dodao da će Ču doneti znanje o kompaniji i industriji jer je radio sa prvim investitorima u kompaniji i deceniju radi u tehnološkm sektoru. Takođe se od njega očekuje da prodrma tim i fokusira se na dugoročne poslovne inicijative.

Tiktok je prošle godine na čelo kompanije doveo Diznijevog veterana Kevina Majera u pokušaju da pridobije amerićke političare, ali bez uspeha jer je Trampova administracija najavila da će zabraniti aplikaciju pod uslovom da ne proda američke delove kompanije nekoj američkoj firmi. Bivši predsednik Donald Tramp tvrdio je da je TikTok aplikacija koja predstavlja rizik po nacionalnu bezbednost SAD.

Autor: kurir.rs

#Kompanija

#TikTok

#izvršni direkor

#novi

#rast