Dostupna je od 19. aprila 😊

Fejsbuk je najavio da će uvesti nekoliko novina u vezi sa prenosivošću podataka odnosno sadržaja postova na ovoj društvenoj mreži. Naime, on je ugradio opciju za prenos postova i beleški u Gugl dokumente i 2 popularne platforme za blogovanje WordPress.com i Blogger.

Ovim ćete moći brzo i efikasno da prenesete svoje arhive sa sobom na platforme.

Kako su najavili korisnici će moći da koriste ove usluge još od 19. aprila, a sve što treba da uradite jeste da odete na "Your Facebook Information“ u podešavanjima. Nakon toga, kliknite na "Transfer Your Information“, unesite lozinku, a zatim odaberite vrstu podataka i uslugu u koju želite da se prenese. Odatle je potrebno samo da unesete lozinku za uslugu na koju prenosite, a zatim kliknite na "Confirm transfer“.

Međutim, postoje i mane ovog prenosa. Postovi koji uključuju fotografije i video-zapise prenosiće se sa medijskim sadržajem. Biće premešten samo sadržaj vidljiv na profilu korisnika i otpremljen od korisnika koji zahteva prenos. Sadržaj koji korisnik postavi na profil prijatelja neće biti prenesen. Sadržaj koji je otpremio prijatelj, čak i ako je korisnik koji zahteva prenos označen, takođe neće biti premešten sa ostatkom ovih podataka.

Ova funkcija će biti korisna i osobama koji žele da obrišu nalog na ovoj društvenoj mreži, ali da ipak sačuvaju svoj sadržaj.

IZVOR: TW / @alexvoica

Autor: redportal.rs

#Fejsbuk

#WordPress

#gugl

#post