Cena karte u jednom pravcu na Mars iznosiće oko 300.000 dolara 🤑🤑🤑

Arhitektonski studio ABIBOO predstavio je javnosti prvi plan izgleda naselje na Marsu. Na Marsu će biti izgrađeno 5 gradova, a ovo će biti glavni grad i zvaće se Njua Siti, u kome će moći da živi 250.000 ljudi.

Grad se pravi duž stene u Tempe Mensu i gradiće se vertikalno u unutrašnjosti litice, kako bi se smanjio efekat atmosferskog pritiska i zračenja koje je za ljude smrtonosno. Grad bi imao kancelarije, stanove, pa čak i zelene površine. Dizajn prostora je rađen po naučnim istraživanjima Sonet netvorka i Društva Mars.

Svaki stanovnik će moći da živi u odvojenim prostorijama, ali i da ima pristup delovima namenjenim za poljoprivrednu proizvodnju i proizvodnju energije. Pored toga oni će moći da se bave i stočarstvom. Plan je da se omoguće uslovi za proizvodnju namirnica kako bi se umanjila potreba za stalnim transportom namirnica sa Zemlje.

Izgradnja započinje tek 2054. godine. Useljenje će se najverovatnije dogoditi 2100. godine, što je u skladu sa onim što je i Ilon Mask najavljivao, da se za njegovog života to neće dogoditi.

IZVOR: YT / abibooarchs

Čarter-rakete za prevoz će kretati na svakih 26 meseci, a svako putovanje će trajati od jednog do 3 meseca. Cena karte u jednom pravcu za one koji bi da se presele na Mars iznosiće oko 300.000 dolara. Međutim, vrlo verovatno da će se i to promeniti do 2100. godine.

Autor: redportal.rs

#ABIBOO

#Grad Njua Siti

#grad na Marsu

#mars