Početni broj stanovnika će biti 360 😊

Tojota i njihova kompanija Woven Planet položili su kamen temeljac za izgradnju grada budućnosti. Woven City se pravi na starom skladištu automobila uz nekadašnji proizvodni pogon Higashi-Fuji u Japanu.

Grad će funkcionisati poput velike laboratorija za ispitivanje tehnologija. Sve će biti automatizovano, na primer dostava, senzori će upravljati svime, od saobraćaja, preko odvoza otpada do podsećanja stanovnika da moraju posetiti lekara. Woven City će imati 3 vrste ulica međusobno isprepletenih na tlu, jednu samo za automatizovanu vožnju, jednu za pešake, te jednu za pešake u vozilima za ličnu mobilnost. Pogledajte na snimku kako će izgledati ovaj futuristički ekosistem:

View this post on Instagram

A post shared by Toyota UAE (@toyotauae)

IZVOR: IG / toyotauae

Pored toga, postojaće podzemna cesta za prevoz robe. Planirano je da grad u početku ima 360 stanovnika, uglavnom starijih osoba, porodica s malom decom i izumitelja, a potom i da će broj stanovnika preći 2.000 uključujući zaposle u Tojoti. Cilj je napraviti zajednicu koja će biti najpodobnija za pravovremeno nastajanje izuma kojim imaju potencijal rešavanja društvenih problema.

- Projekat Woven City zvanično započinje danas - rekao je predsednik kompanije Akio Toyoda.

U nastavku je snimak postavljanja kamena temljca:

IZVOR: YT / Woven City / ウーブン・シティ

Autor: redportal.rs

#Akio Toyoda

#Tojota

#Woven City

#Woven Planet

#futuristički grad

#kamen temeljac