Držati ih najmanje 15 cm od svih medicinskih uređaja

Istraživači s američkog instituta Henry Ford Heart and Vascular Institute analizirali su kako magnet iz iPhone 12 utiče na uređaje za elektrostimulaciju srčanih mišića, pacemakera. Na kraju istraživanja utvrdili su da probleme u radu imaju uređaji tipa imlantabilni kardioverter defibrilator (ICD) koji služe za automatsko zaustavljanje ventrikularne fibrilacije i tahikardije.

Ovi uređaji svojim vlasnicima mogu spasiti život, ali ako im se iPhone 12 sa MagSafe magnetnim sistemom previše približi, moguće je da svojim magnetima aktivira magnetski prekidač i nakratko im omete normalan rad. Prvobitna napomena o magnetima u novoj liniji iPhone na službenim stranicama Apple glasila je:

- iPhone 12 sadrži više magneta nego prošli modeli, ali se ne očekuje da bi mogli predstavljati veći rizik magnetske interferencije s medicinskim uređajima od prethodnih modela iPhone.

Apple je nakon istraživanja dopunio stranice svoje onlajn korisničke podrške posebnim poglavljem koje se bavi samo pitanjem magneta unutar modela iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max te njihovim MagSafe dodacima.

Nove napomene kažu da bi iPhone i njegove MagSafe dodatke trebalo držati najmanje 15 cm od svih medicinskih uređaja, odnosno najmanje 30 cm dok je u toku njihovo bežično indukcijsko punjenje. Apple preporučuje svim korisnicima i da sa svojim lekarima provere karakteristike medicinskih uređaja koje koriste, kao i da pročitaju uputstva proizvođača.

Autor: redportal.rs

#Iphone 12

#apple

#magsafe

#pacemaker