9 godina zbog silovanja Albanke u Italiji

Suđenje pred brazilskim Vrhovnim sudom pravde, najvišim sudom te zemlje za neustavna pitanja, završilo je presudom većine sudija da je italijanska odluka o zatvorskoj kazni Robinja važeća.

Sud u Milanu je još 2017. godine proglasio Robinja i još petoricu Brazilaca krivima za grupno silovanje žene nakon što su je častili pićem u jednoj diskoteci. Nekadašnji reprezentativac "karioka" dobio je devet godina zatvora.

Presudu su potvrdili žalbeni sud 2020. te italijanski Vrhovni sud 2022. godine. Robinjo (40) koji živi u Brazilu je negirao  je te optužbe.

Bivši napadač Milana, Reala i Mančester sitija je uoči odluke suda je reako da je osuđen jer je Italija rasistička zemlja i da se to ne bi dogodilo da je belac, prenosi Informer.

- Da sam Italijan i belac, presuda mi bila drugačija. Uz količinu dokaza koje imam ne bih bio osuđen. Sa tom devojkom sam se samo poljubio i otišao sam kući kada sam video da želi da nastavi sa drugim momcima. Imam i svedoke i nikad nisam porekao da smo imali kontakt iako mog DNK tamo nema - rekao je Robinjo.

Autor: informer.rs