Oskar ima 80 kg 🐖🐷

Tifani i Gregori, par iz belgijske regije Valonija, već više od godinu dana dele svoj dom sa Oskarom, spasenom divljom svinjom.

Sve je počelo pre godinu dana, tokom lova, kada je Gregori Gio kući doneo mladunče vepra od 700 grama koje su pronašli njegovi psi. Bio je 6. decembar, Dan Svetog Nikole, i Grgur nije imao srca da bespomoćnu životinju jednostavno ostavi u divljini, gde bi verovatno sama nestala. Umesto toga, doneo je kući svojoj partnerki Tifani Pjer. Nijednom od njih nije pala ni ideja da zadrže vepra, već su se fokusirali na brigu o njemu dok ne pronađu drugi aranžman. Međutim, Tifani i Gregori su se svakim danom sve više vezali za njega, pa kada su konačno odlučili da malog Oskara odvedu na obrau gde će se o njemu dobro brinuti, oboje su plakali. 😭

Foto: Facebook.com/7sur7.be

- Posle nekoliko dana pozvali su nas da dođemo po njega jer je bukvalno umirao od gladi - rekla je Tifani za belgijski list L’Avenir. Gregori joj je rekao da ako odu po Oskara, nikada više neće moći da ga puste, a jednogodišnji vepar je zaista sada postao deo njihove porodice. Odveli su Oskara u svoj dom, i iako su morali da se prilagode njegovom ponašanju, nisu mogli da zamisle da žive bez njega.

Oskar ima svoju sofu, jastuke i ćebad. On ustaje i počinje da reži kad na imanje dolaze stranci, ali njegovi mama i tata se trude da objasne svima da su to samo njegovi divlji instinkti. Sa 80 kilograma, Oskar je već neverovatno jak, ali još uvek raste i verovatno će dostići 120 kilograma za godinu ili više. Gregori kaže da je on već taj koga se šeta kad god izvede Oskara u šetnju, a on samo jača.

Veprovi su poznati po svojoj inteligenciji i izuzetno snažnom čulu mirisa, a Oskar nije izuzetak. Kada oseti miris nečeg jestivog u ormanu, neće se zaustaviti ni pred čim da dođe do toga. Zato njegovi gospodari nikada ne ostavljaju hranu tamo gde vepar može da dohvati, a uklonili su i ručke sa svih ormana.

Oskar ima veoma zdrav apetit. Svakog dana pojede između 1,5 i 2 kg hrane, uglavnom povrća i suvog hleba, iako mu ne smeta poneka slatka poslastica.

Vepar se prilagodio svom stilu života u zatvorenom. Nikada ne vrši nuždu u kući, umesto toga upozorava svoje vlasnike kad god treba da izađe napolje. I kad god se vrati unutra, ne smeta mu da mu očisti kopita.

- Spavam sa njim na sofi. Ne zna da spava sam, čak i kada se istuširam, ponekad mu je teško. Gregori spava sam gore, mislim da Oskar mora da ima, na neki način, Edipov kompleks - rekla je Tifani.

On i Tifani još nemaju dece, pa su ga umesto toga razmazili.

IZVOR: FB / lavenir.net 

Autor: redportal.rs