Od jutros se na ulazu u školu nalaze 4 policajca

Prošle srede, u OŠ Vladislav Ribnikar na Vračaru, došlo je do nezapamćene tragedije. Maloletni K.K. ubio je 8 drugara iz klupe i domara, i ranio 7 osoba. Ipak, đaci se danas vraćaju u učionice.

Na ulazu škole i inspektori u civilu. Cveće i sveće sklonjene su sa ulaza u školu.

Savet roditelja održan juče, doneo je odluku o povratku đaka u klupe, a roditelji tvrde da su deca i dalje preplašena. Trauma je velika, a kako će izdržati da u istoj zgradi borave samo nedelju dana nakon krvavog pira, niko nije siguran.

- Sedamdeset odsto roditelja ne želi da pošalje decu u školu, ne zato što se plaši novog incidenta, škola je sada obezbeđena, već zato što se deca plaše da uopšte uđu tamo, istraumirana su. Svi su u strahu i roditelji i deca. Neki od nastavnika imaju razumevanja, pa su se sa roditeljima dogovorili da se nađu sa decom van prostorija škole i da polako krenu u proces prilagođavanja - naveo je jedan od roditelja za Telegraf.rs.

Foto: Redportal.rs

Ipak, roditelji su saglasni sa direktorkom u odluci da se ne kreće odmah sa nastavom već samo sa prilagođavanjem u vidu razgovora učenika i nastavnika, a po potrebi uključen bi bio i psiholog.

Kako su ranije naveli, ogroman broj nastavnika nije u stanju ni da uđe u školu, pa se oni pitaju kako bilo ko očekuje da decu pošalju tamo i kome da je pošalju kada su i nastavnici istraumirani. Pojedina deca još uvek ne smeju ni da napuste svoje stanove.

Autor: Telegraf.rs

#Masakr

#Vladislav Ribnikar

#povratak

#Đaci

#ŠKOLA