Evo šta ga je sprečilo da do kraja realizuje svoj MONSTRUOZNI PLAN! 🔽🔽🔽

Načelnik Policijske uprave za Grad Beograd Veselin Milić rekao je večeras da je dečak, koji je pucao u OŠ Vladimir Ribnikar, u izjavi u policiji rekao da je "psihopata koji treba da se smiri".

Milić je naveo da se dečak nalazio u Policijskoj upravi za Grad Beograd i da je upravo "otišao u jednu zdravstvenu ustanovu za lečenje maloletnih lica, uz prisustvo radnika Centra za socijalni rad".

Milić je za RTS ponovio da je napadač sam pozvao policiju i obavestio ih o zločinu.

- Izjavio je da ga je u izvršenju i čudno disanje, i da mu je izgledalo da je ispravno da pozove policiju i prijavi se. Od kako sam 1998. pristupio MUP, ni ja, niti niko od zaposlenih na uviđaju, nismo čuli ili videli da se ovako nešto u našoj Srbiji dogodilo, a svakako se nadam da se neće ponoviti - rekao je on, kako piše Kurir. Kazao je da motiv za zločin bilo teško saznati.

- U razgovoru u prisustvu Centra za socijalni rad, dečak je izjavio da je bio ignorisan od strane društva u kojem se nalazio, i da je kroz svoj društveni život bio izopšten od komunikacije i igre na odmoru ili ekskurziji, i da ga je to navelo da kroz svoje misli i radnje učini to - rekao je Milić.

Na pitanje da li je napadač sam napravio četiri molotovljeva koktela koja su pronađena u njegovoj torbi, načelnik PU za Grad Beograd je odgovorio da napadač nije imao nameru da njima nekoga zapali.

- Kako je rekao, želeo je njima da napravi neku vrstu zida ili barijere na ulazu, kako policija ili bilo ko drugi ne bi mogao da uđe unutra i pruži pomoć - naveo je Milić.

Dodao je da je u poslednje vreme primećen porast korištenja hladnog oružja kod maloletnika.

- Oni gledaju i razmišljaju kakve povrede i čime da nanesu, mnoga deca to zloupotrebljavaju. Zato smo tražili da se sankcije za njih povećaju za te stvari. Prirodno je da treba da postoji odgovornost - rekao je načelnik beogradske policije.

Autor: Kurir.rs / Redportal.rs