Majka je završila na psihijatrijskom odeljenju za lečenje

Mlada majka iz Indije u stanu je već 3 godine, jer je bila uverena da će joj sin umreti od COVID-19 ako izađe iz stana.

Žena iz Gurugrama (36) i njen sin su se izolovali od spoljnog sveta kada je pandemija počela. Žena, šokirana brojem smrtnih slučajeva, smatrala je da je jedini način da zaštiti njenog sina izolacija od ostatka sveta. Njen suprug je takođe primoran da ostane u zatvorenom prostoru sve vreme, ali kada je počeo da izlazi na posao nakon što su ograničenja se završila zabranila mu je da se vrati.

Sujan Majhi, inženjer koji radi u Gurugramu, rekao je policiji da je njegova supruga bila zatvorena u porodičnom stanu 3 godine i da je morao da iznajmim još jedan da živi nakon što mu je zabranjeno da uđe.

Kada je policija čula njegovu priču, oni nisu mogli da veruju, pa su nazvali njegovu ženu Munmun, koja je potvrdila verziju, dodajući da je njen 10-godišnji sin "apsolutno dobro". Policajac je pitao majku ako bi mogla da potvrdi momčevo blagostanje putem video-poziva i to je kada policija shvatila da stvar izmiče kontroli. Ne samo da je stan u kompletnom neredu, sa planinama smeća svuda, nego je i dečak izgledao loše, sa dugom kosom preko njegovih ramena.

- Njegova majka je bila u panici. Nije imala nameru da izlazi. Ona je stalno govorila: "Neću dozvoliti da moj sin izađe jer će odmah umreti. Stalno sam razgovarao s njom, stalno je pitao da li joj treba pomoć. Mislim da je počela da mi veruje. Pa kad sam je danas nazvao u policijsku stanicu, ona je došla, ali dete nije bilo sa njom. Konačno smo uspeli da je ubedimo. Otišla je u bolnicu, a mi smo otišli ​​u stan da spasimo dete - rekao je oficir zadužen za slučaj novinarima.

Kada su ušli u stan, policajci su bili u šoku. Smeće nije izvučeno za 3 godine, tako da je svuda bilo smeća, sloj debele prljavštine prekrio je svaku površinu, a zidovi su bili prekriveni pisanjem i crtežima, verovatno od strane dečaka.

Majka je završila na psihijatrijskom odeljenju za lečenje, ali Sujan Majhi se nada da će se njihovi životi uskoro vratiti u normalu.

IZVOR: YT / The Indian Express

Autor: redportal.rs

#COVID-19

#sin

#stan

#žena