Ova priča ima srećan kraj 🤣

Slika francuskog nadrealiste Iva Tangija spasena je od uništenja nakon što ju je jedan biznismen izgubio na aerodromu u Dizeldorfu.

- Ovo je definitivno bila jedna od naših najsrećnijih priča ove godine - rekao je portparol policije.

Biznismen je slučajno ostavio sliku na šalteru za prijavu na aerodromu u Dizeldorfu krajem novembra. Slika poznatog francuskog nadrealiste Iva Tangija, čija je vrednost procenjena na 280.000 evra, bila je spakovana u ravnu kartonsku kutiju. U policiji se ne navodi naziv slike.

Neidentifikovani čovek ušao je u avion koji je leteo za Tel Aviv kada je shvatio da je zaboravio sliku. Po sletanju u Izrael, pokušao je da kontaktira policiju u gradu Dizeldorfu na zapadu Nemačke šaljući nekoliko mejlova o detaljima slike. Međutim, policijska pretraga nije urodila plodom.

Nakon toga, vlasnikov nećak je otputovao iz Belgije kako bi prijavio nestalu sliku u policijskoj stanici koja se nalazi u blizini aerodroma.

Slučaj je preuzeo inspektora Majkl Dic, koji je potom stupio u kontakt sa kompanijom za čišćenje aerodroma. Zajedno sa upravnikom imovine aerodroma, temeljno su pretražili kontejnerima za reciklažu.

- Svakako, vredna slika nalazila se pri dnu - rekla je policija u saopštenju.

Ovo je inspektor Majkl Dic sa spasenom slikom Iva Tangija:

View this post on Instagram

A post shared by NOS (@nos)

IZVOR: TW / nos

Iv Tangi, koji je živeo od 1900. do 1955. godine, bio je poznat po svojim apstraktnim, nadrealističnim pejzažima. Među njegovim savremenicima bili su Salvador Dali, Žuan Miro i Men Rej.

Autor: redportal.rs

#kontejner

#nadrealizam

#slika

#slikar

#umetničko delo