Londonska instalacija za sve u bolnici

Kako bi iskoristili prostor između bolnice London’s Great Ormond Street i susedne zgrade Southvood, Studio Weave je došao na ideju da kreira bajkovitu Fabriku uspavanki, čudotvornu skulpturu koja svira "tajnu" muziku. Ova zgrada bi trebalo da bude srušena za 15 godina, ali u međuvremenu veliki prozori na zapadnom uzvišenju bolnice gledaju direktno na fasadu ozidanu ciglom, sa razmakom manjim od 1 m.

- U našem konkursnom radu predložili smo da zgrada Southvood sa svojim gomilama misterioznih cevi i postrojenja zapravo nije zgrada Southvooda, već fabrika uspavanki, koja proizvodi i pušta nežne, lepe uspavanke kako bi stvorila umirujuće okruženje za mlade pacijente koji se oporavljaju - kažu iz Studio Weave.

View this post on Instagram

A post shared by Pic England Tour (@picenglandtrip)

IZVOR: IG / picenglandtrip

Ovaj očaravajući svet se ne može videti sa ulice, nego samo iz bolnice, a muzika se ne može čuti golim uhom, već samo na specifičnim tačkama i to kroz specijalne cevi za slušanje ili na posebnoj radio frekvenciji. Instalacija je visoka 10 spratova i dugačka ukupno 32 metra, a zamišljena je kao mešavina romantične vizije industrijskog dizajna u kombinaciji sa muzičkim instrumentima. Fabrika uspavanki je namenjena prvenstveno bolesnoj deci koja borave u bolnici, a takođe i osoblju bolnice, pacijentima i posetiocima.

Autor: redportal.rs

#London

#deca

#dečija bolnica

#uspavanka