U optužnici je navedeno da su njegove mete trebale da budu nastavnici i drugi učenici.

Sedamnaestogodišnji učenik juče je nožem izbo profesorku u školi u Ibenbirenu u Nemačkoj, koja je od posledica napada preminula.

Incident se dogodio u strukovnoj školi u kojoj je 55-godišnja nastavnica radila. Portparol Tužilaštva u Munsteru potvrdio je da je maloletnik nakon počinjenog zločina pozvao policiju i predao se bez otpora.

Nastavnica je tokom jučerašnjeg poslepodneva bila sama u učionici strukovne škole kada ju je posetio osumnjičeni. Dečak ju je tom prilikom nožem napao i ubio. Još uvek se ne zna motiv zločina, zašto je ubijena žena bila sama i kako je osumnjičeni za to znao, piše DW. Na mestu zločina su se pojavila brojna policijska patrolna vozila i spasilački helikopter. Portparol policije je najavio da bi osumnjičeni danas trebalo da se pojavi pred sudijom, prenosi Telegraf.

Osumnjičenom učeniku se već trenutno sudi u zapadnoj Nemačkoj zbog planiranja masovne pucnjave u svojoj školi u Esenu. U optužnici je navedeno da su njegove mete trebale da budu nastavnici i drugi učenici.

Kabinet saveznog tužioca je saopštio da je 17-godišnjak u napadu u tom slučaju planirao da koristiti i eksplozivne naprave s namerom da se to shvati kao teroristički napad motivisan desničarskim ekstremizmom.

Autor: Telegraf