Uhapšen je juče ujutru

Albanac Hetaj Dine (37) uhapšen je juče ujutru u Subotici, zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, ali i da se kao član međunarodne kriminalne grupe bavio krijumčarenjem ljudi i narkotika.

Lisice na ruke njemu su stavili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Udarne operativne grupe, novosadskog odreda Žandarmerije i Policijske uprave Subotica, koji su pretresom kuće koju je koristio pronašli tri putne torbe u kojima se nalazilo pet automatskih pušaka i više pištolja.

Uhapšeni je, inače, rođen na Kosovu i Metohiji i bez stalnog je prebivališta na severu Bačke, a sumnjiči se da je član međunarodne kriminalne grupe koja se bavi krijumčarenjem oružja i narkotika, koju predvodi Valjon Arifaj iz Prizrena. Nezvanično saznajemo i da je prevozio ilegalne migrante ka Evropskoj uniji i Velikoj Britaniji, kao i da je deo oružja bio njima namenjen.

Policija je prilikom pretresa kuće u kojoj je boravio pronašla tri putne torbe u kojima se nalazilo pet automatskih pušaka, devet pištolja, 510 metaka i 4.100 evra. Hetaj se sumnjiči da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, pa mu je određeno zadržavanje do 48 časova i uz krivičnu prijavu biće priveden u Više javno tužilaštvo u Subotici.

Subotičane vest o ovom hapšenju nije iznenadila, jer se već neko vreme po gradu mogu videti nepoznati mlađi muškarci u skupim automobilima, a pucnjava u šumama na obodu grada u blizini granice uopšte nije retkost.

- Ovo nije više bezbedan grad. Prepun je migranata, a oni tu nisu slučajno, niti je oružje kod njih tek tako. Pohvaljujemo ovu akciju policije, ali treba da ih bude više i češće - smatraju Subotičani.

Autor: novosti.rs

#Oružje

#kriminalna grupa

#migranti