Razlikujete li simptome?

U vremenu pre pandemije iznenadno trčanje u kupatilo zbog dijareje ili povraćanja bilo bi nagoveštaj da biste mogli da imate trovanje hranom ili stomačni grip. Međutim, s obzirom na to da COVID-19 može da se javi sa različitim simptomima povezanim sa stomakom, možda će biti zamršenije razumeti sa čim imate posla i šta biste trebali dalje da uradite.

Pa, kako znati s kojim imate posla ako imate, na primer, groznicu, povraćanje i dijareju? Nažalost, odgovor nije jasan. Među stvarima na koje treba obratiti pažnju su simptomi gornjih disajnih puteva i gubitak ukusa i mirisa, jer oni razlikuju gastroenteritis od COVID-19. Postoji mnogo preklapajućih simptoma, iako COVID-19 ima tendenciju da ima više simptoma gornjih disajnih puteva, kašalj i karakteristične karakteristike gubitka ukusa ili mirisa.

Foto: Unsplash.com/Jesper Aggergaard

Još jedan nagoveštaj da se suočavate sa koronavirusom a ne sa stomačnim gripom, jesu bolovi u grudima. Postoje neki simptomi specifičniji za COVID-19, poput intenzivnog bola u grudima. Pacijenti uglavnom nemaju ove simptome kod stomačnog gripa.

Autor: redportal.rs

#COVID-19

#koronavirus

#stomačni virus