Njihove delove tela stavio je u crne kese za smeće i bacio u Dunav.

Danas se navršilo tačno 15 godina od kada je na obali Dunava pronađeno telo malog Luke Opačića (5), odnosno trup bez glave, nogu, desne ruke i leve šake. Dan kasnije, 31. avgusta, pronađeno je telo bez glave njegovog ujaka Vasilija Trbovića (26). Njih je na monstruozan način, nožem i bonsekom, ubio Danijel Jakupek (41) koji je na izdržavanju kazne u Specijalnoj zatvorskoj bolnici. 

Danijel Jakupek je u svojoj kući u Beogradskoj ulici u Novim Banovcima tada prvo nožem ubio, a potom bonsekom isekao na komade malog Luku, a potom isto uradio i njegovom ujaku Vasiliju. Njihove delove tela stavio je u crne kese za smeće i bacio u Dunav.

Obzirom da se njih dvojica nisu vratili kući do večere, Vesna i Dragan Trbović krenuli su u potragu za sinom i unukom. Celo mesto se diglo na noge i učestvovalo u potrazi za njima. Pa i sam Jakupek.

Tri dana kasnije, 30. avgusta, pecaroš je u travi na obali reke ugledao malo Lukino telo bez glave, bez nogu i jedne ruke. Sutradan, u plićaku nađen je Vasilijev obezglavljen leš.

Policija je tada krenula pravo u Beogradsku ulicu, jer je Vasilije rekao roditeljima te večeri da ide u posetu prijatelju koji tu živi. Pretresene su sve kuće, a u Jakupekovoj su nađeni tragovi krvi i on je uhapšen. Motiv ovog zločina nikada nine utvrđen, niti je nađen bonsek kojim ih je sekao, prenosi Telegraf.

Mesecima koji su usledili posle hapšenja Jakupeka, u različitim delovima Beograda isplivavali su delovi tela malog Luke i njegovog ujaka, pa su sahranjivani naknadno. Na saslušanju Jakupek je izjavio da je uživao dok ih je slušao kako vrište.

Smešten je u Specijalnu zatvorsku bolnicu u kojoj ga je posećivala samo majka Marica. Ona je preminula pre nekoliko godina, a sahranio je drugi sin Robert koji živi u Nemačkoj.

Autor: Milica Čule

#Banovci

#Danijel Jakupek

#Dečak

#ujak

#zločin