Sudija Okružnog suda uskoro će saslušati slučaj para i doneti odluku o petlovoj sudbini.

Stariji par u Nemačkoj tužio je svoje komšije zbog petla koji navodno peva oko 200 puta dnevno, što im onemogućava odmor.

Fridrih-Vilhelm (76) i njegova supruga Juta, bračni par iz Bad Salcuflena, u zapadnoj Nemačkoj, tvrde da dugo nisu imali miran dan kod kuće, a sve zbog Magde, petla njihovih komšija. Petao navodno počinje da kukuriče svakog dana oko 8 sati ujutro, a ne prestaje do zalaska sunca, kada je vlasnici zaključavaju sa kokoškama. Nakon godina pokušaja da urazume svoje komšije o Magdi, Fridrih i Juta su ih izveli na sud da bi rešili stvar.

- Komšija se ne odriče svog petla i mi moramo ili da živimo sa tim, ili moramo da pobedimo na sudu. Ne možemo da koristimo baštu i ne možemo da otvorimo nijedan prozor. To je nepodnošljivo - rekao je Fridrih-Vilhelm novinarima.

- Teško je govoriti o mučenju, ali to je tako - dodala je njegova supruga Juta.

Advokat para tvrdio je da hiperaktivan petao poput Magde ne pripada mirnom stambenom naselju, dodajući da je još jedan komšija bio primoran da se odseli pre 2 godine zbog neprestanog kukurikanja. Magdino kukurikanje je navodno bilo na oko 80 decibela, što je uporedivo sa užurbanim restoranom ili ulicom sa gustim saobraćajem.

Fridrih i Juta su počeli da snimaju Magdino svakodnevno kukurikanje kao dokaz na sudu i tvrde da je njihov pravni postupak bila jedina opcija koja im je bila dostupna, nakon što nisu uspeli da urazume Magdinog vlasnika.

Majkl D, koji je vlasnik Magde, rekao je novinarima da petao igra važnu ulogu među njegovim pilićima.

-Kokošima je potreban petao, inače bi se čupali - rekao je.

Sudija Okružnog suda u Lemgu uskoro će saslušati slučaj Fridriha i Jute i doneti odluku o Magdinoj sudbini.

Autor: redportal.rs

#Petao

#komšije

#tužba