Muškarcu je određeno zadržavanje do 72 sata.

Muškarac star 38 godina sa francuskim i turskim državljanstvom priveden je nakon što je preko granice Bugarske preneo 104.940 kilograma heroina i 90 grama hašiša, ukupne vrednosti skoro 5 miliona evra, tačnije 4.836.665 evra (9.445.050 leva).

Dana 15. avgusta na punkt "Kapetan Andreevo" u Bugarsku je iz Turske ušao automobil stranih registracija. Sa okrivljenim H.A. u automobilu, koji je putovao u Francusku, bili su njegova supruga i njihovo dvoje maloletne dece, kao i njihovi ljubimci - dva psa. Po metodi "analize rizika", automobil je preusmeren na detaljan carinski pregled, prenosi Telegraf.

Carinici su pronašli ukupno 210 paketa sakrivenih u podu ispod prednjih sedišta vozila i u rezervnoj gumi automobila. Njih 209 sadržalo je praškastu supstancu svetlo bež boje koja je pri ispitivanju terenskim narko-testom reagovala na heroin, a supstanca iz poslednjeg pakovanja je reagovala na hašiš.

Muškarcu je određeno zadržavanje do 72 sata. U toku je molba za određivanje pritvora. U slučaju je pokrenut pretkrivični postupak, a istraga je u toku.

Autor: Telegraf

#Bugarska

#carina

#droga

#policija