STANIJA: Deset minuta pošto smo prešli most prema Banjaluci bačena je bomba i most je srušen. Da nismo pobegli, ustaše bi nas sigurno ubile.

Starleta i rijaliti učesnica Stanija Dobrojević nerado priča o detinjstvu i ratnom periodu u Hrvatskoj. Ona je kao mala živela u Okučanima sa porodicom. Međutim, po početku hrvatske agresorske akcije Bljesak, njen otac je ubijen, a njegovi posmrtni ostaci nalaze se u nekoj od masovnih grobnica u Hrvatskoj.

Ona je svojevremeno rekla kako su ona i brat dali krv na analizu kako bi njenog oca lakše identifikovali nakon 27 godina.

Želim da moj otac ima svoj grob! Hoću da ga sahranimo i dignemo mu spomenik kako bi mogao da počiva u miru. Volela bih da mogu da obiđem njegov grob i zapalim mu sveću! Brat Sani i ja smo dali DNK na analizu kako bi identifikovali tatine kosti. Za sada samo znamo da se nalaze u nekoj od masovnih grobnica u Hrvatskoj.

- Ne znam koliko će trajati ceo taj proces, ali radimo na tome. Za sada nema poklapanja ni sa jednim ubijenim Srbinom... Verujem da ćemo ga jednog dana naći. Nada poslednja umire.

- Mama je spakovala jednu kesu, uzela mene i brata za ruku i ušla u autobus koji je čekao žene i decu. Granate su padale na sve strane. Svi su plakali i molili se Bogu da granata ne padne na naš autobus. Deset minuta pošto smo prešli most prema Banjaluci bačena je bomba i most je srušen. Da nismo pobegli, ustaše bi nas sigurno ubile.

Autor: Redportal.rs

#Hrvatska

#rat

#stanija