Biznis potez kratkog veka

Mek pica zauzima legendarno mesto u priči o McDonald's. Iako je pica bila nacionalna stavka jelovnika u lancu brze hrane 80-ih i 90-ih, većina lokacija lanca brze hrane od tada prestaje da je poslužuje.

Ali na tri lokacije brze hrane u SAD mitska pica nije samo uspomena. Umesto toga, to je prava stavka menija koju i danas možete naručiti.

Franšize McDonald's u Ohaju i Zapadnoj Virdžiniji su zapravo zadržale picu na meniju, izveštava Canada.com. Jedan McDonald's na Floridi je zapravo dodao picu na meni 2016. godine.

IZVOR: TW / @McDonalds

McDonald's je prvi počeo da razvija picu sredinom 80-ih godina 20. veka. Posle nekoliko godina i višestrukih pokušaja da stvori savršenu pitu sa brzom hranom, kompanija je 1989. godine počela da predstavlja svoju verziju kupcima. Postojala je u 2 veličine sa raznim mogućnostima dodataka.

Prve pice su testirane na nekoliko lokacija u Evensvilu, Indijani i Kentakiju. Svakako je postojala određena sumnja u to da li bi McDonald's mogao da izdvoji deo tržišta pice vrednog 21 milijardu dolara, kojim su već dominirali neki veliki lanci brze hrane. Uprkos sumnjama, McDonald's je u to vreme beležio rast. Lideri kompanija rekli su da su uvereni da će kupci doći po picu. Prodaja je u to vreme rasla i McDonald's je imao puno novca za ulaganje.

Pica McDonald's, ili McPizzas, kako su je nazivali, pronašla je svoje obožavaoce. U roku od nekoliko godina, kompanija je proširila testiranje na stotine lokacija McDonald's u više država. Prema nekim izveštajima, 90-ih je postojalo do 2.000 prodavnica pica. To je puno pice za jedno mesto specijalizovano za hamburgere.

Na kraju, pica se ipak nije zadržala u restoranima. Krajem 90-ih pica je prestala da se pravi na većini lokacija.

Iako rukovodioci nikada nisu zvanično izjavili, mnogi su pretpostavljali da je potreba lanca za brzinom zapravo bio jedan od najvećih razloga što McDonald's pica nije uspela da se zadrži na meniju. Brza usluga bila je glavni prioritet za poslovanje kompanije McDonald's, a čak i uz nove pećnice i drugu opremu, postupak izrade pice i dalje je bio predug.

View this post on Instagram

A post shared by Brian Smith (@btrain)

IZVOR: IG / btrain

Autor: redportal.rs

#McDonald's

#Mek pica

#Pica

#brza hrana

#mekdonalds

#prodaja