Njihova tela pronađena su jedno blizu drugog.

Zajedno su Aleksandar Marković (29) i Filip Lovčević (29), iz Takova kod Uba, odrastali, išli u školu, bili najbolji drugovi i nerazdvojne komšije i u nedelju život izgubili u dubinama Save, kod sela Provo.

Posle dva dana potrage, njihova tela pronađena su juče, u Savi, kod Kupinova, pišu Novosti.

Aleksandar, Filip i njihov drug N. L. (27) iz Takova sa porodicama su u nedelju bili na pikniku u vikendici na obali reke, koju im je za tu priliku pozajmio jedan prijatelj. Pekli su jagnje, uživali odmarajući se pored vode. Ništa, kažu, nije nagoveštavalo tragediju. U jednom trenutku su se odlučili da se rekom provozaju motornim čamcem, ali se nasred Save motor ugasio. U međuvremenu, voda je prodrla u plovilo, na mestu gde je Sava duboka više od pet metara. NJihov prijatelj, N. L. je uspeo da iskoči i stigne do obale, a Aleksandar i Filip, kao neplivači, brzo su nestali pod vodom. NJihove supruge i deca sa obale su posmatrali stravičnu scenu, ne mogavši da im pomognu.

- Ovo je ogromna tuga, ne samo za njihove porodice, već za celo Takovo i tamnavski kraj, jer su Aleksandar i Filip bili za primer, vredni, radni, uvek spremni da svakome pomognu. O njima su mogle da se kažu samo lepe reči. Aleksandar je bio moj komšija, bavio se poljoprivredom, držao je auto-otpad. Strašna je bila neizvesnost da li će ih i kada naći u Savi, ali su se, nažalost, crne slutnje obistinile. Njihova tela pronađena su jedno blizu drugog. Aleksandrova majka neprestano je na injekcijama za smirenje, ne zna za sebe od tuge, otac je u očaju udarao glavom u zid. Borio se Aca za svaki dinar, da zaradi za porodicu, troje male dece ostalo je bez oca. Tragedija do neba. Celo selo će im biti na sahrani - kaže Mirjana Jeremić iz Takova. -

U dvodnevnu potragu za Aleksandrom i Filipom, koji su pod vodom nestali bezmalo u trenu, pored rodbine, meštana i vatrogasno-spasilačkih ekipa uključila se bila i Žandarmerija. Beživotno telo Aleksandra Markovića juče pre podne pronašao je radnik "Vojvodina šume", koji je traktorom prolazio samom obalom Save, kod Kupinova. Prilikom uviđaja, policija je u Savi, u blizini, primetila i telo Filipa Lovčevića.

BIO STUB KUĆE

- Aleksandra su roditelji dobili u poznim godinama, jer se njegov otac kasno oženio - pričaju drugovi. - Acin otac odmalena je težak invalid, nema noge, hoda uz pomoć proteza. I on je bio veliki borac kroz život, sve je skućio sa deset prstiju, a tako je nastavio i Aleksandar. Teško su njegovi roditelji podneli smrt sina koji je bio njihova velika uzdanica. Naravno, tu su unučići, koji su njihova nada i uteha, ali Aleksandar je bio stub kuće i porodice, na njega su svi mogli da se oslone, zamole za pomoć, nikoga nikada nije odbio, niti nekome nešto ružno rekao. Takav je bio i Filip.

Tuga, jecaji i uzdasi u dvorištu porodica Marković i Lovčević. Neprekidno dolaze rođaci, prijatelji, školski drugovi, seljani, da izjave saučešće, ponude pomoć. Još se ne zna kada će dva nerazdvojna druga biti sahranjena na seoskom groblju, jer je, kako saznajemo, potrebno da se obavi obdukcija u Novom Sadu, s obzirom na to da su tela pronađena u Savi, na području Sremske Mitrovice.

- Otišli su na vikend da se odmore na Savi, niko ni pomišljao nije da će njihove porodice biti u crno zavijene. O obojici samo lepe reči mogu da se kažu. Momci u svakom pogledu za primer. Aca je obrađivao najmanje 15 hektara svoje zemlje, ali je pomagao i drugima, imao je i auto-otpad, sve je pošteno radio. Filip je imao građevinsku firmu, ugrađivao je stakla, najčešće u Beogradu, a njegovi roditelji su se pre više od dve decenije u Takovo doselili iz Bogatića. Aleksandar ima troje dece, sina i dve ćerke. Filip ima ćerku, pre nekoliko meseci dobio je sina. Celo selo je zanemelo pred ovom tragedijom. - kažu drugovi iz detinjstva Aleksandra i Filipa. -

Autor: Novosti

#Filip Lovčević

#Takovo kod Uba

#aleksandar marković

#najbolji drugovi

#petoro dece