Kiseonik su mu dostavljali putem cevi

Spasilačke ekipe u Indiji izvukle su sinoć 10-godišnjeg gluvonemog dečaka, koji je u petak upao u bunar u svom dvorištu.

Rahul Sahu pao je u bunar dubok 24 metara u petak popodne dok se igrao u dvorištu porodične kuće. Dečaka, koji ne čuje i ne govori, nisu mogli da izvuku iz bunara koji je širok manje od metra.

Na lice mesta su odmah došle spasilačke ekipe, a bageri su danonoćno kopali oko bunara, kako bi se probili do deteta, prenosi Telegraf.

U jednom trenutku je delovalo kao da će spasilačka akcija tragično da se završi, jer su bageri naleteli na kamenovito područje, koje nije bilo moguće prokopati. Srećom, dečak je kasno sinoć izvučen napolje.

- Dečak je živ, ali jako slab, odmah smo ga prebacili u bolnicu - saopštili su nadležni.

Spasavanje dečaka otežavale su i zmije otrovnice i škorpioni, koje su spasioci pronalazili prilikom akcije. U trenutku izvlačenja jedna otrovnica je bila veoma blizu dečaka, ali je on ostao miran i nije pokazivao znake panike.

Tokom akcije spasavanja zdravstveno stanje dečaka i pokreti praćeni su uz pomoć kamera, a kiseonik su mu dostavljali putem cevi.

- Bilo je teško sve ovo jer dečak niti priča, niti čuje - rekli su zvaničnici.

Autor: Telegraf

#Dečak

#bunar

#dečak proveo 4 dana u bunaru