Traže od njega ili da vrati 650.000 dolara ili da im podari unuče u roku od godinu dana.

Indijski par iz indijske države Utarakand tužio je svog sina, tražeći od njega ili da vrati 650.000 dolara za koje tvrde da su uložili u njega ili da im podari unuče u roku od godinu dana.

Sanjeev i Sadhana Prasad podneli su neobičnu tužbu protiv sopstvenog sina na osnovu "mentalnog uznemiravanja”. Tvrde da su godinama ulagali značajne sume novca u njegovo obrazovanje i stručno usavršavanje, organizovali i platili njegovo venčanje 2016. Ipak, zauzvrat nisu dobili "unuče da se igraju” u penziji, te su odličili da ga tuže.

- Moj sin je oženjen 6 godina, ali još uvek ne planiraju bebu. Bar ako imamo unuče sa kojim ćemo provoditi vreme, naš bol će postati podnošljiv - rekao je Prasad za The National.

Penzioner Sanjeev Prasad tvrdi da je iscrpeo životnu ušteđevinu svoje porodice na svom sinu tokom godina, uključujući kurs za pilotsku obuku od 65.000 dolara u SAD-u, na njegovom raskošnom venčanju 2016. i na medenom mesecu na Tajlandu, kao i 80.000 dolara na auto. Sve što su tražili zauzvrat od svog 35-godišnjeg sina Sagara i njegove supruge bilo je unuče.

- Ubili smo svoje snove da bismo ga odgajali. Čak smo uzeli zajam od 2 miliona rupija (25.800 dolara) za njegovo obrazovanje. Ali uprkos svim našim naporima, moj sin i njegova žena su izazvali psihičku torturu time što nam nisu dali unuče. Društvo nas takođe dovodi u pitanje, nanoseći dodatni bol - napisao je par u svojoj peticiji.

Prema rečima advokata ovog para roditelji sada traže nadoknadu zahtevanih troškova za svog sina, 25 miliona rupija, plus dodatnih 25 miliona rupija kao odštetu.

- Tražili su novac zbog mentalne okrutnosti. San svakog roditelja je da postane baka i deda. Godinama su čekali da postanu baka i deda. Pokušavali su da ubede sina i njegovu ženu, ali nisu obraćali pažnju na njihove zahteve. Slomljeno im je srce što će umreti, a da ne vide svoje unuče - rekao je Prasadov advokat.

Autor: redportal.rs

#sin

#tužba

#unuče