Maradona učio da igra fudbal noću, zato je bio najveći

Ceo svet uzdrmala je vest o iznenadnoj smrti Dijega Armanda Maradone. Svi ljubitelji sporta u Srbiji zbog velike popularnosti ove fudbalske ikone imaju osećaj da su ga poznavali, jer su znali skoro sve o njemu i njegovom burnom životu.

Međutim, samo retki među nama su imali priliku da ga zaista upoznaju i susretnu se sa njim.

Jedan od njih je i Nenad Janković, poznatiji kao dr Nele Karajlić, nekadašnji frontmen grupe Zabranjeno pušenje, a danas pisac.

On se u svom stilu oprostio od Maradone kroz objavu na Fejsbuku, napisavši nekoliko pasusa o iskustvu susreta sa jednim od besmrtnih bogova fudbala.

IZVOR: FB / Dr Nele Karajlić

Opisani susret desio se na koncertu u Madridu, kada je dr Nele Karajlić sa Emirom Kusturicom pravio svetsku turneju njihovog projekta The No Smoking Orchestra.

- Imao sam prilike da vidim pregršt velikih svjetskih zvijezda. I onih malih, i onih velikih, ali samo oko njegove glave stajao je svetački oreol. Iz njega je izbijala svjetlost. Od te svjetlosti nisi mogao da skloniš pogled - napisao je dr Karajlić

Uz prigodnu zajedničku fotografijom sa čovekom koga je cela Argentina zvala El Pibe što u prevodu sa španskog znači Klinac, Nele je sa nama podelio i Maradoninu priču o tome kako je postao najbolji. Naime, upravo kao klinac, Maradona je sa svojom ekipom fudbal igrao noću, kako bi preko dana i bez gledanja mogao da dodaje loptu saigračima. Protivnici tako nisu imali šanse.

- Poslije svirke, sjedio je sa nama u svlačionici. Pričao nam je o tome kako su kao djeca igrali fudbal noću, u mraku, da bi nevideći znali gdje se ko nalazi i da bi loptu sluhom umjeli da dodaju jedan drugome - svedoči popularni pisac.

Legenda o čoveku koji je već kao klinac bio ozbiljan fudbaler, a kao odrastao čovek bio ozbiljan Klinac, prenosiće se decenijama sa kolena na koleno. Da li je bio najbolji fudbaler svih vremena, pitanje je. Ali teško da će u fudbalu ikada postojati veća legenda od one o Maradoni.

Autor: redportal.rs

#Maradona

#armando

#dijego

#dr nele

#karajlic

#kusturica

#zabranjeno pusenje