Više puta su doktori mislili da Jakov neće preživeti, ali on ih je demantovao. Pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu koliko su u mogućnosti!

Sami možemo mnogo, a zajedno baš SVE!

Prenosimo apel mame, Ivane Kovačić, u celosti... Jakov Kovačić je rođen 12. 9. 2020. u Beogradu sa 770 gr, kao preživela beba iz uredno kontrolisane blizanačke trudnoće.

Problemi počinju gubitkom prvog blizanca. Nakon toga delovalo je kao da ćemo izgurati trudnoću do kraja, da bi se tri nedelje kasnije rodio Jakov karlično. Serklaz nije pomogao, krenule su kontrakcije i spontano pucanje vodenjaka.

Od tada kreće borba za njegov život… Jakov je u drugom danu života prebačen na Institut za neonatologiju,intubiran, kao ekstremno nezrelo novorođenče u teškom kliničkom stanju. Ultrazvuk mozga pokazao je krvarenje 2 stepena, da bi se nakon par dana pogoršalo u 4 stepen krvarenja na mozgu, koje je kasnije prouzrokovalo cistu. Potom se javljaju i neonatalne konvulzije, a 7. dana života počinju da mu otkazuju bubrezi. Na mehaničkoj ventilaciji proveo je 63 dana, a ukupno na oksigenoterapiji 114 dana, time je ispunio uslov i za dijagnozu bronhopulmonalna displazija. Proveo je 6 meseci u bolnici, od toga 3.5 meseca u inkubatoru. Diše samostalno, a uspeo je da nauči da pije mleko na flašicu, što je delovalo nemoguće. Više puta su doktori mislili da Jakov neće preživeti, ali on ih je demantovao.

Nakon izlaska iz bolnice, počinjemo sa intenzivnim fizikalnim tretmanima svakodnevno. Rezultata ima, ali nedovoljno. Potrebna su nam sredstva za njegovo dalje napredovanje za specijalističke i kontrolne preglede, dijagnostiku, fizikalne terapije, logopeda, defektologa, kraniosakralnu terapiju, smeštaj. Pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu koliko su u mogućnosti, jer smo mi kao roditelji iscrpeli sve resurse. Jakov je jedan veseo i nasmejan dečak, koji nas svakim danom sve više uverava u to koliki je borac.

Da Jakov pobedi u utakmici za život!

Uplatom na dinarski račun:

165-7010855807-48, Adiko banka

Uplatom na devizni račun: IBAN RS351657010855831-73

Uplatom preko pejpal platforme: paypal.me/pokrenizivotsrb

Slanjem "Jakov Kovačić" na broj 3800 (Bilo koja mreža, cena poruke 200.00 RSD)

Omogućeno je i onlajn doniranje preko kartice na našem veb sajtu.

E-doniraj: www.pokrenizivot.com/donacija

Autor: Redportal.rs

#Pobeda

#bolest

#jakov

#novac