Ranije tukao ženu i bio u zatvoru 3 meseca zbog porodičnog nasilja

Ružica Alić koju je juče kasno popodne izbo u grudi njen nevenčani suprug Danijel Alić oporavlja se na Klinici za grudnu hirurgiju nikog Kliničkog centra i prema rečima lekara te zdravstvene ustanove, nije životno ugrožena.

Ružičini najbliži nisu iznenađeni onim što se dogodilo, kažu da je Danijel i ranije tukao ženu i zbog porodičnog nasilja bio je u zatvoru 3 meseca.

Tetka nesrećne žene, Verica Osmanović navela je da je Danijel pre samo pet, šest dana izašao iz zatvora i bez obzira što je imao zabranu prilaska porodici došao je kući u Malošište, prenosi Telegraf.

- Ona mu je postavila ručak da jede i onda su se posvađali. Počeo je da se dere na nju. Udario je, a ona je izašla napolje i pozvala tatka. On mu je rekao: "Zašto gu biješ kada ti je dala leba da jedeš". Onda je Ružica pozvala policiju. Kada je video policijska kola da dolaze uzeo je nož i izbo je u grudi, u leđa. Mi smo svi bili tu u dvorištu, ali se nismo nadali da će da je bode. Ja sam uzela jedno drvo i počela da vičem na njega da baci nož-  rekla je Verica.

Ona je kazala da je uzela peškir i držala Ružici na leđima kako ne bi iskrvarila, dok ne dođe Hitna pomoć.

- Danijel je bio agresivan kada se napije i nije nam jasno kako je sudija mogla da ga pusti iz zatvora. Pio je lekove za smirenje sa rakijom i onda bi se nadrogirao. Maltretirao je i Ružicu i mene i mog muža. Dete je svoje uplašio. Ružica će da preživi, ali teško diše, čule smo se - izjavila je Verica.

Ružičina sestra Gabrijela Zekić i bratanac Nenad Zekić takođe kažu da je Danijel tukao ženu kad god se napije, mada za to nije imao razloga.

- Ona je bila na sredini dvorišta kad je on uzeo nož sa prozora i jaknu prišao i ubo je. Baš je u to vreme nailazila policiji- rekli su Gabrijela i Nenad.

Komšije kažu da su često čuli svađu iz kuće Alića ali da nisu verovali da Danijel može da potegne nož.

Prema njihovim rečima, Alići imaju osmoro dece, ali je trenutno samo jedno dete sa njima. Trinaestogodišnju ćerku su udali u selu, a ostala deca su u hraniteljskim porodica.

Autor: Telegraf

#Porodično nasilje

#izbo ženu u grudi

#nasilje

#tragedija