Očuh ispitan u svojstvu osumnjičenog za krivično delo zapuštanje ili zlostavljanje deteta.

Stravičan slučaj dogodio se 13. marta u Kaknju kada je očuh dečaka, pod još nerazjašnjenim okolnostima, spržio po nogama i stražnjici.

Kako piše portal Avaz, majka dečaka živela je sa A. A. u vanbračnoj zajednici, a kobne večeri došlo je do svađe nakon čega je ona otišla svekrvi u Zenicu, a dvoje dece ostavila u kući.

U večernjim satima tražila je asistenciju policije kako bi otišla po decu, što je i učinjeno. Po dolasku u Zenici htela je presvući 2-godišnjeg dečaka, kada je uočila opekotine po stražnjici i nogama.

O ovom slučaju upoznata je i policija, a saznajemo i to kako je očuh kazao da to nije učinio namerno nego da se dete uneredilo nakon čega ga je hteo okupati, međutim voda je bila vruća.

Kako se saznaje i to kako je majka deteta kazala kako veruje Adnanu A. da to nije učinio namerno, međutim, on je ispitan u svojstvu osumnjičenog za krivično delo zapuštanje ili zlostavljanje deteta.

- Nakon što je policija u Zenici obaveštena od strane Službe hitne medicinske pomoći da je dovezeno dete sa opektinama, te nakon što su prikupljene informacije od majke, policija u Kaknju pronašla je lice, ispitala ga u svojstvu osumnjičenog na okolnosti kako je dete zadobilo opektine.

Poduzete su i druge mere i radnje na dokumentovanju krivičnog dela, obavljeni razgovori sa drugim licima, a nakon kompletiranja dokaza i obaveštenja te dokumentovanja krivičnog dela Tužilaštvu ZDK biće dostavljen izveštaj protiv A. A. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično jelo zapostavljanje deteta ili maloletnika - kazala je Aldina Alić za Avaz.

Dečak je zbog zadobijenih povreda smešten na Odeljenje dečije hirurgije, gde je i zadržan na daljem lečenju.

Autor: redportal.rs

#Dečak

#Opekotine

#Očuh

#majka

#polio dete vrelom vodom

#vrela voda