Muškarac koji je sam sebi odlučno poželeo da izvadi krv od ranije je poznat policiji zbog remećenja javnog reda i mira

Zagrepčanin M.T. (55) je u gluvo doba noći vikao u ambulanti Hitne pomoći zagrebačkog KBC Sestre Milosrdnice.

- Ne prilazite mi! Sam ću sebi da izvadim krv - urlao je iz petnih žila.

Pritom je iz pantalona izvadio kuhinjski nož sa drvenom drškom dužine oštrice 20 cm i time zastrašivao prisutnu doktorku i medicinskog tehničara. U bolnicu je oko 2 sata ujutru dovezen zbog visokog stepena alkoholisanosti, a utvrđeno da je u krvi imao dva promila. Njegovi nepromišljeni potezi pod uticajem alkoholnih isaprenja koštali su ga u završnici prekršajne prijave, piše Jutarnji list.

S obzirom na to da je "nosio oružje dok je u krvi imao iznad 0,5g/kg alkohola ogrešio se o čl. 29. st. 3. Zakona o nabavci i posedovanju oružja građana". Prekršajni sud u Zagrebu ga je na kraju i kaznio sa 4000 kuna (oko 530 evra) koje mora da uplati u državni proračun mesec dana od pravosnažnosti presude. Mora da nadoknadi i 200 kuna (oko 25 evra) sudskih troškova, a i ostao je bez noža radi opšte bezbednosti, prenosi Telegraf.

- Te noći sam bila dežurni lekar u psihijatrijskoj ambulanti kada je kolima Hitne pomoći dovezen 55-godišnjak. Bio je vidno pijan, a utvrđeno je to i alkometrom. Prilikom obrade, kada smo mu saopštili da će mu se vaditi krv, reagovao je tako da je iz pantalona izvadio nož i meni i tehničaru govorio: "Ne prilazite mi, sam ću sebi izvaditi krv". Sve vreme nož je držao u ruci, pa sam nakon nekog vremena uspela da ga smirim, a medicinski tehničar je pozvao čuvare i policiju - prisetila se doktorka iz KBC Sestre Milosrdnice.

Muškarac koji je sam sebi odlučno poželeo da izvadi krv od ranije je poznat policiji zbog remećenja javnog reda i mira, a zbog čega je već i osuđivan. U ovom postupku sud ga, međutim, nije video jer pozivi nisu uspeli da mu budu uručeni niti je policija uspevala da ga pronađe na adresi na kojoj je prijavljen pa je osuđen, a da nije ispričao svoju stranu priče.

Autor: Telegraf.

#Pijani muškarac pretio Hitnoj pomoći

#hitna pomoć